Het goed kunnen barbecueën is voor sommigen een peuleschil maar voor veel mensen kent de barbecue nog veel geheimen. Wij vertellen je graag meer over onder andere het gebruik van de barbecue, het bewaren van je vlees, de veiligheid en wat nu het lekkerste is.

Het goed kunnen barbecueën is voor sommigen een peuleschil maar voor veel mensen kent de barbecue nog veel geheimen. Wij vertellen je graag meer over onder andere het gebruik van de barbecue, het bewaren van je vlees, de veiligheid en wat nu het lekkerste is.

Bij een gasbarbecue zorg dat er altijd een reserve fles gas aanwezig is. Zorg voor een emmer water en/of een brandblusser, je weet maar nooit.
Bij een kolenbarbecue is het heel makkelijk om de kolen te verhitten met een brikettenstarter. De kolen zijn dan letterlijk witheet na een minuut of 15 a 20.

De temperatuur voor zowel het vlees, vis en wat je verder wilt grillen kun je heel goed bijhouden door een digitale thermometer, met eventueel een bijbehorende app op je mobiel, maar ook heel goed met een handthermometer. Zowel in Celsius als in Fahrenheit.

Bij verschillende gerechten horen verschillende kerntemperaturen. Voor verschillende dikte van vlees en vis is er ook weer een verschillende kerntemperatuur. Bereid je daarop voor, zodat je daarna met een digitale of handthermometer precies weet wanneer je gerecht gaar is. Is wel zo lekker.

Hygiëne is heel belangrijk! Zeker als je met voedsel bezig bent. Zorg dan ook altijd voor schoon keukengereedschap, zoals de snijplanken (voor elk soort gerecht, een bijbehorende kleur snijplank), de messen én tangen.

Was je handen goed en zorg voor een schoon barbecueschort. Gebruik bij voorkeur speciale latexhandschoenen. Weet ook wanneer een gerecht gaar genoeg is om te kunnen eten, en in het bijzonder bij kip en mosselen. Wanneer je dat niet doet kunnen je gasten er behoorlijk ziek, zo niet erger, van worden.