Post Oak hout is het belangrijkste hout dat een milde tot medium rooksmaak geeft zonder te overheersen. Post Oak wordt vaak beschouwd als het beste hout voor het maken van lang brandende kolen, en past goed bij verschillende soorten voedsel dat een mooie gerookte kleur krijgt, wat resulteert in een mooie en even smakelijke maaltijd. Bij het roken met chunks is posteik een geweldige keuze.
Hoe gebruik je chunks
The Wet Chunk Approach
Voor die vochtige en smaakvolle rook, week je de stukken hout minstens 30 minuten in water. Laat de stukken uitlekken en leg 3 tot 4 stukken direct boven het heetste deel van je fornuis of direct op hete kolen. Verplaats aangestoken hout naar de randen als dat nodig is om te smeulen.
De Dry Chunk-methode
Voor een gestage, langzaam vrijkomende rook probeer je de dry chunk-methode waarbij je 3 tot 4 stukken direct op het vuur of de hittebron legt. Laat de houtstammen ontbranden en beweeg ze dan met een tang naar de randen als dat nodig is, zodat de houtstammen kunnen smeulen zonder op te vlammen.
Experimenteer met het weken van je stukken/snippers met bier, wijn of vruchtensap in plaats van water om je smaken complexer te maken.
Open je fornuis niet! De smaak zit in de rook, dus je wilt zoveel mogelijk rook binnenhouden om je eten op smaak te brengen.
Een waterfles bij de hand is een geweldige manier om opflakkeringen onder controle te houden en vocht aan je eten toe te voegen tijdens het koken.
Artikelnummer: C00132-B
Artikelnummer: C00132-B

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review